Gouden moment: ziek, zwak en misselijk

  
De griep heerst. Het is een hardnekkig virus en dat merk je. Er ontstaat een ware epidemie. Bij bosjes valt iedereen om. De zakdoeken zijn niet aan te slepen. Mijn collega’s worden een voor een geveld door de griep. Mijn kleuters raken ziek. Soms zijn er ineens vijf kinderen minder. De kinderen die er wel zijn hoesten de longen uit hun lijf, al dan niet met hun hand voor hun mond. Het snot druipt uit den neus. Ze zijn moe, maar ze blijven veelal lachen.  En  ik? Still going strong. 

Nou ja…. Strong is misschien een groot woord. Ik ben niet fit, half. Ik voel me ellendig. Ziek melden is voor deze juf geen optie. Er zijn immers praktisch geen invallers meer te krijgen, dus ik sleep mezelf aan m’n haren naar school.

Ik ben aan het werk. Met mijn kleuters gaan we naar onze “bioscoop”, om een filmpje te kijken. Ik voel me slecht. Alle kinderen kijken naar het Digibord. Ik wil heel even mijn hoofd neerleggen, al is het maar 5 seconden. Ik geef toe aan deze impuls, niemand die het ziet. “Juf, gaat het wel goed met je? Slaap je?”, ik kijk op en zie een bezorgd gezichtje. Ik glimlach. Hij glimlacht terug en geeft me genoeg energie voor de laatste loodjes voor de vakantie. 

ER

Advertentie

8 gedachtes over “Gouden moment: ziek, zwak en misselijk

  1. Oscillococcinum durft wel eens helpen bij grieptoestanden. Vrij te verkrijgen in de apotheker en homeopatisch. Veel beterschap toegewenst in elk geval! Rust doet ook wonderen ;-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s