Tijdens het speuren naar leuke receptjes uit de Airfryer kwam ik, de airsmijter tegen. Helemaal geweldig toch deze naam?
Ik bedacht er één met een Italiaans tintje, de airsmijter caprese. Lekker, om alvast een beetje in vakantie sferen te komen. Bij ons is één ding trouwens al zeker, de Airfryer wordt aan de camping uitrusting toegevoegd en gaat dus mee op vakantie!
Ingrediënten:
– 2 Italiaanse bollen
– 2 eieren
– 6 bolletjes mini buffelmozzerella
– 6 cherry tomaatjes
– een handje verse basilicum
– eventueel nog wat peper en zout
Werkwijze:
– verwarm de Airfryer voor op 180 graden
– hol de Italiaanse bollen uit
– halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de bollen
– stop in elk broodje drie bolletjes mozzarella
– verdeel ook de basilicum
– breek in elk bol een ei
– eventueel naar smaak nog wat peper en zout
– bak de airsmijters in 12-15 minuutjes af (afhankelijk van of je liever een hard of een zacht eitje wilt)
Finn was enigszins teleurgesteld toen ik het hem voorschotelde hij verwachte een broodje met de (s)mijter van Sinterklaas…
Yummy,
Liefs mefrouw
[…] dit, alles in één apparaat je nieuwe beste vriend! Bij ons mag hij zelfs mee op vakantie. Laat de airsmijters maar doorkomen. Beide hebben dus voordelen en nadelen en soms is een nadeel een voordeel. Daarom is […]
LikeLike