Eat better, feel better: Homemade cruesli

  
Misschien ben ik een laatbloeier…. Misschien ook niet; ik was nog geen een toen ik al kon lopen. In de keuken ben ik absoluut een laatbloeier. Echter ben ik, de keukkendraak, vandaag weer een stapje nader gekomen tot het ultieme doel van het zijn van een keukenprinses. Vandaag heb ik zelf cruesli gemaakt en het is lekker! Ik zit op de bank met mijn bakje Kwark en homemade cruesli; who cares of ik een laatbloeier ben of niet. 

Don’t rush anything.
When the  time is right,
it will happen

-Buddha

Ingrediënten:

-250 gram havervlokken

– 50 gram sesamzaad

-50 gram zonnebloempitten

– naar smaak vanilleextract

– 1 theelepeltjes zeezout

– 1 eetlepel warm water

– scheutje walnotenolie

-120 gram honing

-naar smaak gemalen kokos

-100 gram abrikoos

-100 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gooi de havervlokken samen met het sesamzaad, het kokos en de zonnebloempitten in een kom en meng deze. In een ander schaaltje meng je het zout en het warme water. Vervolgens voeg je de honing, het vanilleextract en als laatste de walnotenolie toe wederom mengen. Gooi nu het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten. Goed doorroeren. Nu leg je het geheel op een bakplaat en gaat het 50 minuten in de oven. Elke tien minuten even omscheppen. Als het klaar is, dan zet je de ovendeur op een kier en laat je het afkoelen. Als het geheel is afgekoeld gooi je het gedroogde fruit erdoor en kun je het bewaren in een weckpot. 

Smakelijk eten! 

ER

Advertentie

6 gedachtes over “Eat better, feel better: Homemade cruesli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s