Penny for your thoughts: een mooiere wereld

 

“Jij hebt goed zin vandaag”, zegt een mevrouw tegen mij. Ik heb net peuterdans gegeven en ik smile van oor tot oor. Ik raak aan de praat met deze mevrouw. We praten over de wereld en dat het fijn is om de mensen om je heen positiviteit te geven middels een glimlach, een complimentje, of een bedankje en dat het tegenwoordig allemaal niet meer zo vanzelfsprekend is. We zijn het er beide over eens dat er al veel ellende is in de wereld en dat iedereen een beetje vriendelijker zou moeten zijn voor elkaar. Daar zou de wereld een stuk mooier van worden.”Wanneer iemand mij voor laat gaan in het verkeer dan zwaai ik ook altijd vriendelijk, om ze te bedanken”, zegt de dame. Terwijl ze dit zegt, maakt ze ook het gebaar. “En het haar van mijn buurvrouw zit altijd zo mooi”, gaat ze verder, “ik dacht laatst bij mezelf, waarom zeg ik haar dit nooit? Dus laatst heb ik mijn buurvrouw een complimentje, over het haar, gegeven”. 
Terwijl ik aan het praten ben kijk ik goed naar haar gezicht. Het is een oudere dame. Ik kan haar moeilijk een leeftijd toe bedelen, maar ik gok dat ze tegen de 70 loopt. Het is een knappe vrouw: haar ogen stralen. Zou dit te wijten zijn aan haar positieve instelling? 
Het is voor mij tijd om naar huis te gaan. Ik bedank de dame voor het leuke gesprek. “Bedankt voor jouw brede lach”, is haar antwoord. 
ER 

Advertentie

Een gedachte over “Penny for your thoughts: een mooiere wereld

  1. Oh, dit is zoooooo waar! Als mensen eens wat vriendelijker zouden zijn.. Wij wonen dicht aan de Nederlandse grens en gaan zo graag naar Breda, Den Bosch… Ze zijn daar altijd vriendelijk en mensen praten altijd tegen je, ook al ken je ze niet. Dat vinden wij ontzettend tof en veel aangenamer dan bij “ons” 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s