Skinny Six

  
Sinds ik steeds vaker, met enig regelmaat, de keuken betreed, om daadwerkelijk te koken word ik regelmatig bijgestaan door mijn vriendinnen. Onder andere Pauline geeft me regelmatig tips vanuit haar keuken. Rens Kroes is nooit te beroerd om mij wat powerfood inspiratie te geven, of ze nu in New york, Amsterdam of Friesland is. Echter krijg ik sinds een maand of twee ook veel recepten van twee Chicks and they just love food. Gelijk wist ik dat dit a match made in heaven  was. Als je van eten houdt, dan ben ik je man, ehm vrouw, ehm man. Dan zijn wij twee handen op een buik, of in het geval met deze twee chicks zes handen.

Waarom houd ik van deze twee vrouwen? Lekker normaal, beetje gezond verstand en makkelijk. Eerlijk is eerlijk koken gaat me steeds beter af. Mijn lief zegt steeds vaker dat hij het lekker vindt. Dit zegt hij zonder dat ik ernaar vraag en dan meent hij het oprecht. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik zelfs, na een super drukke dag vol met rennen, vliegen draven en honderd kleuters, heel zen werd van een beetje groente snijden. ” Hoe is het mogelijk?!???! Ik, zen van koken? Hoe dan?!?!!”, vraag ik mezelf hardop af. Ik kan zelfs maaltijden op tafel zetten zonder hulp van mijn, bovenstaande vriendinnen. Maaaaaaar als het even kan graag lekker, skinny, gezond, simpel, snel, en vooral niet teveel ingewikkelde fratsen. Nou dan zit je met Skinny Six wel goed. Of ik nu wil gaan voor lunch,ontbijt of diner voor elk moment van de dag staan de Chicks voor mij klaar met een receptje. Dankzij hen behoort zelfs een Marokkaanse ovenschotel tot mijn standaard repertoire. 

Geheel dankzij mijn allergieën vervang ik her en der het een en ander of ik voeg wat extra groente toe, maar dat neem ik mijn Chicks niet kwalijk. 

Een recept wat ik nog niet gemaakt heb, maar wat op mijn wensenlijstje staat is de Chunky Banana- ijs. Ze moeten geweten hebben dat je, bij mij, met banaan en chocolade altijd goed zit. Dit recept valt onder de Skinny Sinners; ik houd ervan, want ik ben natuurlijk ook moeder Theresa niet. 

Dit kookboek is in alle opzichten een feelgood kookboek! 

Chicks, bedankt voor jullie bijdrage aan mijn reis van keukendraak tot keukenprinses.

ER

3 gedachtes over “Skinny Six

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s