Korstjes

De korstjes van je broodje, de één vindt dat nou juist het lekkerste van het brood en de ander krijgt het niet door zijn keel. 

“Als je de broodkorstjes opeet dan krijg je grote borstjes” riep onze vader altijd. Nou dat is bij ons alledrie aardig gelukt! Finn die houdt er zijn eigen technieken op na om onder het opeten uit te komen. “Kijk mama, omdat ik zoveel van je hou” tja blijf dan maar eens streng. Sindsdien bewaar ik zijn korstjes maar voor de vogeltjes, overigens eet hij ze buitenshuis keurig op.

Ik heb het geluk om op mijn lieve kleine nichtje te mogen passen. Het is tijd om de beestjes te voederen, dus we doen onze dikke winterjassen aan want het is koud buiten. Brrrrrrr

We nemen het bakje met verzamelde schillen van appels, wortels en Finn z’n  broodkorstjes mee en verdelen dit over de kippen en de ‘nijntjes’. De broodkorstjes zijn voor de vogeltjes. Olivia kijkt me aan alsof ik gek ben als ik de korstjes verkruimel en ze zomaar op de grond gooi, maar ze doet vrolijk mee.

Als we weer lekker warm binnen zitten zie ik dat de vogeltjes de kruimeltjes hebben gevonden en ik zeg tegen Liv, “kijk vogeltjes”. Heel logisch kijkt ze in de lucht. Ik wijs naar de vogels op de grond en haar blik volgt mijn wijsvinger. Als ze de vogels op de grond bij de korstjes ziet,  verschijnt een grote, begrijpende lach op haar gezicht!  

MR

Advertentie

7 gedachtes over “Korstjes

 1. Ah wat lief! Ik vind de korstjes van mijn (zelf gebakken) brood het lekkerste van het hele brood! En had mijn vader dat vroeger tegen mij gezegd, dan was ik acuut gestopt met brood eten… ik wilde liever een jongetje zijn, vroeger… (nu niet meer hoor!) 😉

  Geliked door 2 people

  • Korstjes van een versgebakken broodje daar kan niks tegenop! Ik geloof trouwens niet dat het vooruitzicht van grote borsten ons korstjes deed eten. Gelukkig had onze vader nog meer trucjes achter hand 😃

   Geliked door 1 persoon

 2. De korstjes zijn juist het meest lekkere van een brood, hahahaha hoe knapperiger hoe beter ik weet nog dat wij een hype hebben gehad op middelbaar onderwijs, dan haalden we een half wit ongesneden brood bij de bakker, met de halve klas dus… het midden haalden we eruit en gooiden we weg en we aten de korst juist, hahahaha memories!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Lang geleden at m’n jongste nooit korstjes. Totdat een overblijfmoeder hem vertelde dat als ie de korstjes zou eten, hij daardoor zou leren fluiten. Hij wilde al een tijdje fluiten, z’n oudere broer kon dat al wel, dus… geen enkel probleem meer gehad met korstjes eten…grinn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s