Balans

  
“Je moet het toch echt rustiger aan gaan doen”. De woorden dreunen nog na in mij m’n hoofd. “Rustiger aan doen? Ik? Maar ik ben toch een sterke jonge vrouw, die best tien ballen tegelijk in de lucht kan houden?”, schiet het door mijn hoofd? 

Niet dus… Ook ik moet keuzes maken. Keuzes qua voeding, qua werk, qua alles. Allergieën, intoleranties en tekorten domineren mijn leven. Ze zorgen ervoor dat ik mij niet zo goed voel. 

Tijd om verantwoordelijkheid te nemen. Ik maak keuzes. Voor nu zet ik mijn geliefde peuters even opzij. Ze krijgen voor nu een andere juf om mee te dansen. Ik maak keuzes in mijn voeding, ik neem af en toe iets meer rust en door lieve collega’s kan ik ook in mijn werk, op school, een klein stapje terug doen. 

Ik merk dat mijn lijf positief reageert. Ik begin mijn energie weer terug te vinden. En als ik in de spiegel kijk stralen mijn ogen weer! 

“Juf, je hebt lichtjes in jouw ogen”

-Sigrid, 4 jaar

Ik geef mezelf een beetje tijd en dan ben ik weer mezelf. Dan zullen niet de allergieën, intoleranties en tekorten de baas zijn over mijn lijf, maar ik.

ER

Advertentie

6 gedachtes over “Balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s