Out of the box

  
Ik ben Niels, de homo”, de jongen voor mij stelt zich voor. Ik ben op een feestje waar ik niet veel mensen ken. Voorstellen is dus een must. Ik vraag mezelf af of ik me nu moet voorstellen als ‘Eveline, de hetero’. Ik houd het maar gewoon bij: “Eveline”. 

Het feestje is inmiddels al jaren geleden, maar deze jongen is me wel bijgebleven. Is dat omdat hij zichzelf in een hokje heeft geplaats, of vanwege zijn bizarre manier van voorstellen?!

Als ik maandag voor het eerst bij mijn nieuwe fysio kom stel ik mezelf voor. Hij vraagt mij wie ik ben en wat ik doe. Ik denk na; alle hokjes worden open getrokken, waar zal ik voor kiezen….. ? “Ik ben Eveline”. Ik merk dat ik enorm flexibel ben; ik pas in hele kleine hokjes, grote hokjes, scheve hokjes. Ik pas in het hokje van de dertigers, in het hokje van de moeders, de juffen, de hetero’s, de blonde dames, in het hokje van de flirt, van de wijndrinker, de vriendin, de zus, de dochter.

Sommige hokjes zijn heel duidelijk en daarvan weet ik zeker dat ik daar thuis hoor, maar van sommige hokjes weet ik het niet zeker, of ben ik me niet van bewust. Mijn grote liefde noemde mij laatst een: “hipster, fitgirl, blogger en foodie”. Hieruit concludeer ik dat de hokjes waar mensen mij plaatsen dynamisch zijn. Zes jaar geleden zou mijn lief mij in hele andere hokjes hebben geplaatst. 

In sommige hokjes voel ik mij comfortabel en content. In andere hokjes is het benauwd en voel ik me niet thuis. Ik haat het hokje van de brildragende vrouw. Mijn verzet? Ik draag mijn bril zo min mogelijk. In mijn beleving pas ik niet in een hokje. Niemand hoort denk ik maar in een hokje thuis; daar zouden we onszelf en anderen tekort meedoen.

“Some of the most wonderful people, are the ones who don’t fit into boxes”.


-unknown

Ik ben Eveline. Dit is mijn hokje. Mijn hokje is groot en flexibel. Ik voel me hier thuis. Ik weet niet waar de grenzen zijn. Ik ken nog niet alle mogelijkheden van mijn hok en dat is een geruststellende gedachte”. 

ER

Advertentie

11 gedachtes over “Out of the box

  1. Mooie food for thought! Inderdaad: onze hokjes zijn flexibel en mede afhankelijk van wie ons waar in stoppen. En soms voelt dat extreem vervelend, en soms denk je: heeee, nooit verwacht dat ik dit hokje leuk zou vinden! Vandaag ben ik er achter gekomen dat ik me erg ongemakkelijk voel in het hokje ‘secretaresse’. Ik heb nog 6 maanden te gaan in dit vak, dus dat wordt een beetje schuifelen en duwen de komende tijd… gelukkig zijn er heel veel andere hokjes waar ik mij zeer in thuis voel! 😀 Fijn blogje hoor! Veel plezier bij het verkennen van de grenzen van je hokje!

    Geliked door 1 persoon

  2. Stof tot nadenken 😉 het gaat snel, mensen in een hok stoppen. Of ze dat nu willen of niet. En anderen doen het weer bij jou. In de een pas je wel vind je zelf, in de andere helemaal niet.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ja… Dat out of the box gevoel. Zo heb ik me mijn hele leven al gevoeld… Altijd geprobeerd om in “the box” te leven. . Dat moest van mezelf. .. raar eigenlijk. .. Want nu ik geaccepteerde heb dat dat niet hoeft van mezelf. .. Ben ik zoveel gelukkiger..😊

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s