Chronisch auw…

image

Sinds een aantal weken kamp ik met rugpijn, overbelast, heel vervelend en pijnlijk. Rugpijn is voor mij niet iets vreemd, sinds een jaar of vijf komt dit eens in de zoveel tijd terug. Een paar weken diclofenac en rust is het beste medicijn. Nou is het probleem die rust, daar heb ik wat moeite mee.

Maar man oh man, wat is het klote zeg, constant pijn. Mijn zus kampt al jaren met chronische pijn, dag in, dag uit, pijn in haar rug, heupen en kuit. Pfff, ik moet er niet aan denken, het zeurt en eigenlijk beheerst het je hele dag, je vrolijk voor doen, terwijl je gewoon de hele tijd pijn hebt.

Chronische pijn is ook een beetje een ondergeschoven kindje, er wordt nauwelijks of geen aandacht aan besteed. Het is geen ziekte, je ziet het vaak niet aan de buitenkant. Terwijl het toch echt een groot probleem is. Één op de vijf Nederlanders lijdt aan chronische pijn. Er zijn zoveel verschillende soorten, bv: chronische rug- of nekpijn, fibromyalgie, prikkelbaredarmsyndroom, RSI, hoofdpijn en artrose.

Nu ik me zo lamlendig voel de afgelopen weken, sta ik er nog meer bij stil, hoeveel respect ik voor mijn zus heb! Wat een topper!!

FR

Advertentie

14 gedachtes over “Chronisch auw…

  1. Oei….. niet fijn! Maar pas inderdaad op met rust (zoals Fialas schreef: rustig rekken en strekken is beter) en ook met diclofenac! Heb je daar een maagbeschermer bij? Heel veel sterkte! Manlief hier heeft het jaren gehad – kost zoveel energie, pijn. Bah…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s