Trump for President

image

Wat heel Nederland eerst als één grote grap zag, is toch echt werkelijkheid geworden. Donald Trump heeft de presidentsverkiezingen gewonnen. Het was een gekkenhuis, een poppenkast, een klucht oftewel een totaal bizarre verkiezingsstrijd. Volgens veel Amerikanen was het kiezen tussen twee kwaden, Clinton of Trump. Maar wat onmogelijk leek is toch gebeurd.

Zelfs tot op het laatst was het een hete en vreemde strijd, Clinton geeft zich niet zomaar neer. Trump spant een kort geding aan tegen de staat Nevada, de stembussen zouden te lang open zijn geweest. In Californië vindt er bij een stembus een schietpartij plaats, twee doden en een aantal gewonden, verschrikkelijk en onnodig. In verschillende staten stemmen kiezers behalve voor de president ook voor de legalisering van marihuana en verhoging van het minimumloon. De winst gaat naar Trump, even lijkt het erop dat Clinton niks meer laat horen, maar uiteindelijk belt ze haar Republikeinse tegenstander om hem te feliciteren met de overwinning.

In Trump zijn overwinningsspeech zegt hij een president te willen zijn voor alle Amerikanen en het land opnieuw wil opbouwen. “Ik ben er voor iedereen die een betere toekomst voor zichzelf en Amerika wil, ongeacht van welk ras of welke religie je ook bent.” Aldus Trump.

President Obama heeft Trump telefonisch gefeliciteerd en Trump zal vandaag zijn nieuwe optrekje gaan bekijken. In de Tweede kamer zijn de reacties verdeeld, velen zijn bezorgd. Waarschijnlijk niet alleen in de Tweede kamer…

Naar mijn mening heeft hij zich in de verkiezingsstrijd geprofileerd tot een karikatuur van zichzelf. Maar is het wel een uiterst gewiekste zakenman, met een groot inlevingsvermogen en weet uitstekend hoe hij de media moet bespelen. Dat zijn wel kwaliteiten die hem misschien wel ver kunnen brengen als president en kan het wellicht positief uitpakken, wie weet?

We gaan het meemaken.

FR

Advertentie

5 gedachtes over “Trump for President

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s