Music for the soul: in het voorjaar

Lang voordat hijzelf oud en grijs was, hebben mijn zus en ik zijn platen grijs gedraaid en mijn jongste zus, die dat tenvolle heeft mee kunnen genieten, stuurde mij gisterochtend in alle vroegte een appje: de legendarische singer/songwriter Leonard Cohen is overleden…..

In ons gezin is hij zeker legendarisch. 

Mijn vader heeft nog trauma’s van het lied: “Queen Victoria” . Als hij nl. ’s middags van zijn werk kwam, hoorde hij altijd al van verre, dat wij keihard muziek aan het afspelen waren en juist dat liedje scheen vaak op te staan. 

Maar hij verstond iets heel anders dan er gezongen werd: “In het voorjaar. ..”! Het eerste wat hij riep als hij dan thuiskwam, was dat die rotherrie uit moest. En zeker die kerel van het Voorjaar.

We kunnen er nu nog hartelijk om lachen, ook om het kanariepietje dat mijn zus en ik uit de gein Leonard gedoopt hadden.

Queen Victoria is achteraf bekeken ook wel een naargeestig liedje. Dat draaien we vanavond niet. 

Ik heb gekozen voor: “Tonight Will Be Fine” Live at The Ilse of Wright, waarvan ik na zoveel jaren de tekst nog zo mee kan zingen en waaraan ook mooie herinneringen kleven.

Fijne avond, 

Groet SH.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s