Saturdaynight


Zaterdagavond! WEEKEND!!! Wijntjes, dansen, chocolade, high heels. Ten minste dat was vroeger het geval. Weleens, oke meer dan weleens. Dat meer dan weleens werd dan ook nog wel gevolgd door dansjes in de kroeg en om het af te maken ging ik met mijn partners in crime geregeld aan de tequila. Met als gevolg dat ik daar de volgende dag weleens spijt van had, oke meer dan weleens.

Mijn afgelopen zaterdagavond? Liefde op pad, Olivia in bed en ik? Hees op de bank. Niet fit.  Kaarsjes aan en een muziekje. Uiteraard de nieuwe plaat van Waylon. Pepernootje in m’n hand en eerlijk is eerlijk drie in m’n mond. I know…. ik heb m’n eigen regel, pepernoten pas kopen na 1 december, verbroken, echter alleen omdat Olivia haar schoen mocht zetten en daar horen natuurlijk pepernoten in. Ik weet overigens wel weer waarom ik deze regel had ingevoerd. 

En mijn bezigheden voor deze avond? Werken. Echt waar! Ik ben gewoon aan het werk op zaterdagavond. Ik mail de Cultuurcoach een tekst voor ons schimmenspel, ik zoek sjablonen op voor een kleiner schimmenspel, ik sluit kort met mijn collega’s (gelukkig reageren ze ook, anders werd het wel heel triest), ik zoek nog meer leuke sinterklaas dingen voor mijn kleuters, ik plaats een oproep op Facebook en de post betreft mijn werk, ik bedenk een nieuw thema voor volgend schooljaar en zo kan ik nog wel even doorgaan. “Hoe kan dit?”, vraag ik me af. “What went wrong?”, schiet het door m’n hoofd….. 

Ik ben 31 jaar. En moet ik nu eerlijk gaan bekennen dat ik liever aan het werk ben op zaterdagavond, dan dat ik aan het dansen ben en wijntjes drink (lees: tequila drink) met mijn vriendinnen? Nee…. dat is het niet. Ik denk na en de enige conclusie die ik kan trekken is dat ik gewoon een “echte” juf aan het worden ben. 
“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do”.

-Steve Jobs

Gelukkig zorg ik wel voor enige balans. Als juf heb ik namelijk “veel” vakantie. En laat ik nu net afgelopen herfstvakantie in Lissabon dansjes te hebben gedaan met mijn vriendinnen onder het genot van een heerlijke shot tequila. Heerlijk die balans! 

ER

Advertentie

3 gedachtes over “Saturdaynight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s