About books and reading: Exit

In het kader van de spannende boekenweken deze keer een boek waarin geen geweld, geen actiescenes, geen moord en doodslag, geen brand, geen woeste achtervolgingen, geen intelligente rechercheur en zelfs geen psychologische spelletjes voorkomen. Er wordt zelfs geen misdaad in gepleegd, die onderzocht moet worden. ..niet zozeer. Het is er allemaal wel, in terugblikken op het verleden, maar het staat niet centraal.

Het is gewoon een verhaal over een hardwerkende, ambitieuze jongeman, een ‘wonder-boy’, die onderuit dreigt te worden gehaald in een keiharde zakenwereld en toch ook hunkerend naar liefde.
Tenminste dat lijkt het op het eerste gezicht.

Ondertussen is zijn vrouw het slachtoffer geworden bij een gewelddadige bende afrekening en als hij daarna geobsedeerd raakt door een mysterieuze onbekende, vrouw, blijkt die in het verleden verkracht te zijn en over een echtgenoot met losse handjes te beschikken, naar het schijnt.
Langzamerhand worden we meegezogen in een web van intriges en leugens en wordt de subtiel opgebouwde spanningsboog steeds groter.
Het loopt dan ook bepaald niet goed af. Niet in de liefde en niet in het zakenleven. Of verklap ik nu het einde?

Ik ben er vrij zeker van, dat dat niet zo is. De auteur weet je pagina na pagina nieuwsgierig te houden, al was het alleen maar door zijn bijna griezelige accurate voorspellingen op het gebied van de ontwikkelingen in de computertechnologie en in zijn beschrijvingen van hoe het er aan de top van het bedrijfsleven nu werkelijk aan toe gaat. En dat tot op de laatste bladzijde, terwijl ik hier ook nog veel dingen in het midden heb gelaten.

Het is een zenuwslopende zoektocht naar liefde en macht. De prijs van de begeerte daarnaar is hoog! Spannend, fascinerend en messcherp.
Van harte aanbevolen.

Groet SH

NB: 1993 by Colin Harrison
1994 De Boekerij bv, Amsterdam

vertaling: Ingrid Klijnveld

ISBN 90 225 1965 1

Advertentie

Een gedachte over “About books and reading: Exit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s