Yummy sunday: Pappardelle met andijvie


Qyra scrolt een beetje door de foto’s op mijn telefoon. Daar staan altijd erg veel food pics op. De één iets beter gelukt dan de andere. Opeens roept ze; “Hey wat is dat ook alweer voor gerecht”.
Precies wat ik ook had en waarom ik deze golden oldie (ooit gevonden in de Allerhande) weer eens uit de kast getrokken had. Die smaak en dan met name de rode uitjes die vergeet je niet meer!

Ingrediënten:
⁃ 3 rode uien
⁃ scheut balsamicoazijn
⁃ 1 eetlepel donkerbruine rietbasterdsuiker
⁃ 4 eetlepels olijfolie
⁃ 300 gram pappardelle
⁃ handje hazelnoten
⁃ 400 gram gesneden andijvie
⁃ nootmuskaat
⁃ zout en peper

Bereidingswijze:
⁃ verwarm de ovengrill voor en breng een pan met water aan de kook
⁃ snijd de ui en doe deze in een oven schaal. Schep in de ovenschaal de ui om met de balsamico, rietbasterdsuiker en 2 eetlepels olijfolie en strooi er peper over. Zet de ovenschaal 10 centimeter onder de hete grill en rooster de ui in ongeveer 20 minuten gaar. Schep regelmatig om
⁃ kook ondertussen de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
⁃ rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin
⁃ verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de andijvie in 3 minuten beetgaar
⁃ breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout

Yummy en een fijne zondag,

Liefs MR

Advertentie

2 gedachtes over “Yummy sunday: Pappardelle met andijvie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s