Thanksgiving Day

Ten tijde van de Burgeroorlog in de Verenigde Staten werd er dankzij een proclamatie van president Abraham Lincoln op 26 november 1863 voor het eerst officieel Thanksgiving gevierd. Natuurlijk stamt de traditie al van ver daarvoor, maar sindsdien wordt er ieder jaar op de vierde donderdag van november dankgezegd.
Het is een echt familie feest waarbij lekker eten, kalkoen en dankbaarheid voor alle goede dingen in het leven centraal staan . De dag erna zijn de meeste mensen vrij en beginnen veel Amerikanen met hun kerstinkopen.

Hierop wordt door de winkeliers handig ingespeeld door het aanbieden van de meest waanzinnige kortingen.
De toegenomen verkeersdrukte die hier weer het gevolg van is, heeft geleid tot de term: “Black Friday” en die is synoniem geworden met het meest bekende koopjes- festijn ter wereld.

Ook in Nederland heeft Black Friday steeds meer terrein gewonnen en is het ondertussen een begrip. En voor mensen die wel door de koopgekte geïnfecteerd raken, maar die zich willen onttrekken aan de drukte in de fysieke winkels, bestaat er sinds enige tijd: Cyber Monday.
Het antwoord van de webshops op Black Friday.

Cyber Monday is op de eerste maandag daarna en hoe kan het anders: mefrouw’s ecoshop doet het hele weekend mee, met spectaculaire eco-deals!
Hou de website in de gaten en profiteer ook!

Veel koopplezier!

Liefs mefrouw’s eco-shop

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s