Lampje

Bij de Nederlandse student bedrijfskunde Sam van Tol, ging een paar jaar geleden, tijdens een vakantie in Zuid Afrika een lampje branden. Hij ontdekte dat als er iets is wat kinderen uit sloppenwijken echt graag willen, het wel iets om op te schrijven is.

Meer dan 250 miljoen kinderen over de hele wereld namelijk, hebben geen toegang tot schrijfmateriaal. De ontwikkelingsgelden voor onderwijs, worden door overheden en stichtingen in eerste instantie vnl.  besteed aan de bouw van scholen en voor de aanstelling van personeel, waarbij er weinig overblijft voor schoolmateriaal. Als de schaars aanwezige schriften vol raken, is er geen geld is voor nieuwe.

Samen met een groep studenten uit Litouwen heeft Sam hiervoor een oplossing bedacht. Ze hebben een herbruikbaar schrift ontwikkeld wat bestaat uit blanco of gelinieerde whiteboard pagina’s in verschillende formaten: het Correctbook, met marker en minispons, om oneindig in te kunnen schrijven. Het heilig vuur was ontstoken.

Omdat Sam een groot voorstander is van sociaal ondernemen strijdt hij met zijn prijswinnende bedrijfsopzet (Rotterdamse Startersprijs) tegen wereldwijd analfabetisme. Tien procent van de B2B en 25 procent van de B2C omzet doneert Correctbook namelijk aan het goede doel en werkt hiervoor samen met de stichtingen Kwasa en Risa, die zorgen dat kinderen in nood voorzien worden van Correctbooks en ander schoolmateriaal.

“Rijk hoef ik er niet van te worden” zegt Sam, “Impact maken is belangrijker! “

Mefrouw staat helemaal achter deze gedachte en daarom zijn de Correctbooks eveneens verkrijgbaar in onze webwinkel.

Want ze hebben ook in onze maatschappij eindeloos veel gebruiksmogelijkheden: Studenten, schrijvers of vergadertijgers kunnen er supersnel aantekeningen in maken. Kinderen kunnen er in tekenen of spelletjes doen, thuis of op reis in de auto, het vliegtuig of de trein, het is overal te gebruiken. Op kantoor een handige vervanging voor al het papierwerk.

Bovendien veeg je niks uit als je er per ongeluk met je hand overheen veegt, alle notities zijn alleen uitwisbaar met het gummetje of een droge doek. Geen kliederboel, dus!

Bovenop al het andere is Correctbook ook nog eens ontzettend milieuvriendelijk door de enorme besparing aan papier en bovendien plant de organisatie een boom terug voor elke boom die bijvoorbeeld gekapt wordt voor verpakkingsmateriaal.

Misschien te laat voor het heerlijk avondje, al wordt je bestelling nog tot en met morgenavond gratis bezorgd in Leeuwarden e.o, maar misschien een overweging voor de Kerst?

Groet SH

NB. Correctbook produceert haar producten in Europa zonder uitstoot van schadelijke stoffen en CO2.

3 gedachtes over “Lampje

  1. […] Het leuke van op markten staan vind ik dat je in contact komt met gelijk gestemden. Veel mensen kennen de producten dan ook wel van een plaatje maar hebben het nog nooit in het echt gezien. Even kunnen voelen zeg maar os dan erg fijn! Maar sommige mensen zijn helemaal niet bekend met ons assortiment en vaak krijgen we de ook de vraag wat onze meest verkochten producten zijn en dat antwoord is simpel: de whiteboard schriften van Correctbook. […]

    Like

Plaats een reactie