Tupperware

In vroeger tijden bezocht ik nog wel eens een Tupperwareparty en her en der in mijn keukenkastjes zijn er dan ook nog de nodige items van dit merk te vinden, want het is geen single-use-plastic. Wat maar weer eens bewijst, dat een goede aanschaf zichzelf terug kan verdienen.

Bepaald niet mooi meer, zo gebutst en bekrast als ie is, is deze oude vertrouwde lunchtrommel .
Na de eerste aanschaf, ruim veertig jaar geleden door mijn oh, zo zuinige schoonmoeder, heeft hij jaren voor van alles en nog wat trouwe dienst gedaan en na haar overlijden gebruik ik hem al weer bijna negentien jaar.

Onverwoestbaar dat ding. De eerste jaren deed ik er vooral kliekjes in, om in te vriezen, maar mijn zoon heeft hem op een gegeven moment geconfisqueerd en er jaren lang speelgoed in bewaard, zoals playmobiel of pokerstenen.

Toen mijn zoon in zijn middelbare schooltijd de een na de andere lunchbox versleet, doordat ze of stuk gingen of omdat hij ze kwijtraakte, heb ik dit oudje maar weer eens van stal gehaald en heeft hij nog enkele jaren zijn uiteindelijke doel gediend.

Nu zit die tijd erop en terwijl ik dit overpeins, bedenk ik tegelijkertijd een nieuwe bestemming.
In het kader van #plasticfreejuly wil ik, als één van de doelen die ik mezelf gesteld heb, koekjes gaan bakken. Dat scheelt namelijk een hoop verpakkingsmateriaal. Niet dat ik zo creatief ben als mijn oudste dochter; ik haal gewoon een recept uit een boekje en ga daarmee aan de slag, maar het resultaat moet dan natuurlijk wel ergens in bewaard kunnen worden.

Voila!
Van broodbakje tot koektrommel, hoe duurzaam kan het zijn?

Groet SH

Tupperware

Advertentie

15 gedachtes over “Tupperware

  • Die prijzen waren het dus uiteindelijk dubbel en dwars waard! Wat een vooruitziende blik eigenlijk toen ,van ons. En van de producenten!

   Like

 1. Ik herinner me de party’s heel goed en ja…ik heb nog een langwerpig bakje met een deksel, die rasp is en gebruik dit ook nog wel eens en verdraaid…in de oranje kleur, die toen “IN” was 🙂

  Like

 2. Als je maar lang genoeg wacht, komen sommige kleuren weer helemaal in!
  En inderdaad: wat een gezelligheid, die party’s! Met je oma, moeder, vriendinnen, zussen en kennissen van kennissen. …… Nostalgie. ……

  Like

 3. Ik wil graag een nieuwe deksel voor mijn oude broodtrommel kopen. Maat is 23 bij 13’5 cm
  Waar kan ik deze bestellen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s