Hulde aan de mannen

Grote bewondering heb ik voor de mensen die de hele operatie, om de renovatie van ons flatgebouw in goede banen te leiden, in handen hebben. De bedenkers, de woningbouwvereniging, de aannemers, coördinatoren, uitvoerders en de kleine zelfstandigen. Samen maken ze alles zo duurzaam mogelijk. Chapeau!

Over een paar jaar is deze flat klimaatneutraal en reeds ver voorafgaande aan de beslissing van deze regering onlangs, koken wij hier nu al niet meer op gas, in het belang van Groningen, ook al vindt men het daar een druppel op een gloeiende  plaat.

Maar nóg grotere bewondering koester ik voor het leger aan jongens en mannen ( nee, nog geen meisje tegengekomen) op de werkvloer, die er, ondanks al het gezeik en de frustraties van de bewoners, dagelijks de moed in houden en steeds weer met een lach en een grap op hun werk verschijnen.

De bouwvakkers, de asbestverwijderaars, de schilders, elektriciëns, timmerlieden, loodgieters, lassers, rioooleerders en de tegelzetters. En natuurlijk ook allen wie ik verder nog vergeten ben. Ik heb ze allemaal in huis gehad en kan alleen maar respect op brengen voor de manier waarop ze alles in goede banen proberen te leiden en iedereen tevreden willen stellen.

Onvoorstelbaar ook dat het vaak nog heel jonge jongens zijn, die als zzper optreden en vanuit alle uithoeken van de stad, het land en de wereld, hier aan dit project komen werken op hun eigen vakgebied. Voor de economie alleen maar goed, dat er nog zoveel specialisten zijn, anders zou die niet kunnen draaien en daarom alleen al groet ik ze altijd vriendelijk. En ook omdat ze er elke dag weer uren reistijd voor over hebben. Petje af!

Opeens ziet een klussende stadsgenoot vanaf ėėn van de galerijen, beneden op de begane grond, waar ik net mijn fiets van het slot haal, een collega lopen en vervolgens is de beer los. Hij begint te zingen, krijgt antwoord en voor ik het weet denk ik in het Cambuurstadion te staan; Uit het niets klinkt er bij de werkzaamheden zomaar een duet: “Twee ogen zo blauw. … Cambuur, hahaha; Twee ogen zo blauw. .. Cambuur, hahaha! ”

Ik ben gelijk wakker, ook al heb ik groene ogen en mijn bedenkingen over de betekenis van die blauwe, maar wie zou er van dat gezang, ondanks alle hecktiek, niet vrolijk worden? Even geen werk. Even een geintje tussendoor.

Heel geslaagd mannen, still going strong!

Groet SH

Advertentie

3 gedachtes over “Hulde aan de mannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s