Bio-snob

Geloof het of niet, maar dit woord bestaat en ik ben zelfs bang dat ikzelf onder de definitie ervan val. Dat ik er ook eentje ben.
Alice Fokkema, schreef daar een stukje over in de Volkskrant laatst en ik ben flabbergasted. Zij had het dan weer van Koen Haegens en vraagt zich nog steeds af of de politiek en de economie op den duur verandering kunnen brengen in het klimaat debat, maar ook waarom je ondertussen niet zelf zou beginnen om verandering in je leefstijl aan te brengen.
Bio-snob betekent zo’n beetje dat je als je je groen, biologisch en duurzaam voordoet; dat je daar dan ook naar moet leven. Strookt het een niet met het ander, dan ben je dus eigenlijk een ‘Bio-snob’.
Wist ik niet. Maar ik herken mezelf er ten dele wel in. 
Ik scheid mijn afval, koop voornamelijk tweedehands kleding en andere artikelen, ik heb geen auto, mijn huis is  energiearm, ik kook elektrisch ipv op gas enz. Ik probeer dus mijn steentje bij te dragen en mijn ecologische foot print zo veel mogelijk te verkleinen.
Maar als ik eerlijk ben?
Ik doe niet aan voedsel verspilling, maar niet alles wat ik voor de maaltijd koop is biologisch.
Tenminste één en soms twee keer in de week eet ik vegatarisch en ook vaak vis. Maar wat smaakt een stukje vlees  daarna dan weer lekker.
Ik probeer het wegwerp plastic zo veel mogelijk uit mijn huis te weren, maar vaak lijkt het zich juist daar op mysterieuze wijze in of rond te verzamelen, waarna ik het natuurlijk wel  hergebruik als dat kan.
Als ik op vakantie ga weet ik niet altijd of er wel een boom geplant wordt voor de vlucht die ik kies.
Kortom hoezeer ik ook op micro niveau probeer mee te doen om het tij te keren; misschien heeft het al die tijd maar beperkt zin gehad.
Om de toekomst van de generaties na ons veilig te stellen, mag iedereen me overigens uitschelden, voor wat voor snob dan ook.
Als er maar een oplossing komt.
Groet SH
Advertentie

3 gedachtes over “Bio-snob

  1. Hoewel ik zoveel mogelijk rekening houd met het milieu, de Aarde en de planten en dieren om mij heen zijn er ook wel dingen die nog beter zouden kunnen.

    Een ander mag mij een bio-snob noemen.

    Oordelen en/of veroordelen probeer ik zelf zo veel mogelijk te voorkomen.

    Vredelievende groet,

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s