Volkoren penne met chorizo en doperwtjes in mascarpone-tomatensaus

image

Het is zover na de verjaardag van mijn inmiddels 18 jarige (!!) dochter moet de koelkast leeg, tijd voor een Nix in the fridge! “Yes, ik heb er zin in!” Ik gooi de deur van de koelkast open. Er staat nog een halve bak met mascarpone, over van de gewenste oreo-taart. Een bak met gekleurde cherry tomaatjes en een aangebroken pak bevroren biologische doperwtjes. Altijd in stock een chorizo worst en ook penne is vast nog wel te vinden in één van de laatjes. Voila een volwaardige maaltijd. Mijn lief komt thuis en zegt: “Ha, lekker een nix in the fridge” ❤️

Ingrediënten: image

Olijf olie, Zwarte peper, Italiaanse kruiden, Mascarpone, Knoflook biologisch, Ui biologisch, Doperwten biologisch, Tomaten, Chorizo en Volkoren penne biologisch

Bereiding:

– kook een pan met water en bereid de penne (of andere pasta) volgens het pak en smaak

– verhit olie in de pan en fruit hierin het uitje

– voeg vervolgens de doperwtjes, chorizo, tomaten toe

– pers de knoflook en bak deze kort mee

– als laatste roer je de mascarpone door het geheel

– voeg naar smaak Italiaanse kruiden en zwarte peper toe

Be creative, het is tenslotte een nix in de fridge, heb jij room en een eitje in plaats van mascarpone als saus, heerlijk!

Wat ik ook nog vond was een kontje kaas, lekker als finishing touch.

image

MR

2 gedachtes over “Volkoren penne met chorizo en doperwtjes in mascarpone-tomatensaus

Plaats een reactie