Guestblog raising mefrouw

 

 

Andere tijden

Met drie meiden, die veel botsende of juist overeenkomende karakteristieke eigenschappen bezitten en waarvan de leeftijden nogal ver uiteen lopen of juist te dichtbij elkaar liggen, was de opvoeding niet altijd eenvoudig, nooit eenduidig en zeker niet saai. Vooral niet nadat er ook nog een broertje aan het gezin werd toegevoegd.
Gezien de situatie, was het bijna onvermijdelijk, dat ik bij sommige gelegenheden te horen kreeg, dat de een iets meer ( of eerder, later, anders, beters, leukers, vroeger, minder, vaker) zou mogen dan de ander. Iets wat in elk geval “helemaal niet eerlijk” zou zijn! Dit kon weleens pittige discussies opleveren, omdat geen van drieën op haar mondje gevallen bleek te zijn. Als moeder kon ik daar maar op een manier onderuit. Met de opmerking, ” het zijn andere tijden en aan elke opvoedkundige beslissing liggen misschien andere normen , maar beslist dezelfde waarden ten grondslag” kreeg ik ze, tot de volgende vermeende ongelijkheid zich aandiende, alledrie de mond gesnoerd. En het werkt nog steeds!

Nu werken ze samen aan dit project, deze fantastische site. Laten ze hun stem horen op geheel eigen wijze. Ergens onderweg is het goed gekomen, is er een lijn ontstaan.
Ik ga niet achterover leunen, maar geniet er wel van.
Jongens, van harte en veel plezier en succes !

Sietske Horjus

N.B.
Waarden:
》Die gegevenheden in het menselijk bestaan, die we als belangrijk ervaren en waar we ons mee verbonden voelen.
http://www.universele-beschaving.nl

》Belangrijke maatstaven of principes, die het eigen gedrag sturen en op grond waarvan men het eigen gedrag en dat van anderen beoordeelt.
http://www.cultureelwoordenboek.nl

Normen:
》De invulling van een waarde. Hoe verwachten mensen dat je je gedraagt.
http://www.encyclo.nl

》Welomlijnde gedragsregels, die mensen verondersteld worden na te leven.
http://www.encyclo.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s