Keukenprinsen en keukendraken

  

Sprookjes bestaan niet zegt men. Ik durf dit hardop te betwijfelen: in mijn leven zijn sprookjes namelijk, dagelijks, de keiharde realiteit.

“Lief, zal ik de pasta maken of jij?” Ik heb me voorgenomen om vaker te gaan koken, want om mijn keukenprins nu altijd het zware werk te laten doen, is ook weer zo wat. Dus vandaar mijn voorstel. ” Zal ik het maar doen lief keukendraakje van me” Hmmmm denk ik…… Hij geeft nu eigenlijk aan dat ik gewoon niet kan koken, maar hij wil niet lullig zijn dus gebruikt hij liefkozend zijn favoriete koosnaampje voor me. Ik ben ook de beroerdste niet en ik laat hem lekker zijn gang gaan: ” Goed kook jij dan maar, maar dan wil ik er nooit meer wat over horen dat ik niet kook”. 

Eerlijk is eerlijk. Hij heeft er nooit een woord overgerept. Jarenlang niet. Dit onderwerp was net Sneeuwwitje in de glazen kist; altijd zichtbaar maar we laten het lekker slapen. Nu jaren later is er een prinsesje geboren en moet het allemaal anders, vind ik zelf. Een moeder die de rol van keukendraak op zich heeft genomen vind ik raar. Door de jaren heen heb ik van jan en alleman allerlei kookboeken gekregen, en die heb ik allemaal netjes in de kast gezet. Belle (die van het beest) eat your heart out. Maar dan nu: de wonderen zijn de wereld nog niet uit, de geest is uit de lamp, IK KOOK. 

Zoals in elk sprookje bevecht je de moeilijkheden in het leven niet alleen; een van de heldinnen van mijn sprookje is Pauline. Met haar vrolijke lach en pollepel in de hand voorziet ze me van allerlei tips, recepten en trucs. Haar Foodblog* en haar boek inspireren me! Ik houd vooral van Fast&Fresh. Samen gaan we de strijd aan in mijn keuken. Ik aan het roer. Als een ware draak spuw ik het vuur aan. Zoals Tinkerbell strooit met haar elfenstof, zo strooi ik met mijn kruiden. Pauline laat duidelijk haar recepten zien, zegt hoeveel en hoelang, lekker duidelijk! Met klotsende oksels brengen we het recept tot een goed einde, althans dat vind ik zelf. Bedankt Pauline, ga maar weer gauw terug naar je keuken.

“Lief, het eten staat klaar! Ik heb mijn best gedaan ben heel benieuwd of je het lekker vindt. Laat je het even weten?” Ik zwaai. De deur gaat dicht. Terwijl ik naar de sportschool loop krijg ik een whatsappje: ” Het is lekker!”

ER

*http://uitpaulineskeuken.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s