Chickenskin 

 

Een warme zomeravond in juli. Olivia slaapt, en mijn lief en ik zijn lekker aan het kletsen. Hij pakt even wat drinken. Ondertussen check ik Facebook even snel. “Leuk, een zingende selfie!”. Ik open het filmpje. Ik zie Femke. Ik hoor de eerste tonen van ‘Stay with me’. Een nummer van mijn favoriete zanger op dat moment: Sam Smith. Ik ga er even goed voor zitten.

In het eerste refrein voel ik het al. Het begint op m’n armen; chickenskin. Femke zingt verder. Ze ontroerd me met de woorden die ze zingt. Niet alleen de woorden, maar ook haar stem ontroerd me. Ze raakt me recht in mijn hart. Mijn keel voel ik dik worden. Ik slik. Ik bijt op mijn lip. Het maakt Femke niets uit, ze zingt verder. Ik voel tranen opwellen in mijn ogen. Ze haalt uit; chickenskin. Het begint op m’n armen en gaat verder over m’n hele lijf.
Mel komt binnen met twee glazen drinken. Cola voor hem, water voor mij. Hij ziet me. Z’n gezichtsuitdrukking wordt zacht. Hij komt naast me zitten en slaat z’n arm om me heen: “Heb je tranen?” vraagt hij. “Ja, en kippenvel”, is mijn antwoord.

ER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s