Meer

   

 
“Juf, ik zou liever buiten spelen”.

Kinderen weten vaak heel goed wat ze willen. Ze zullen er vaak ook alles aan doen, om hetgeen te bereiken wat ze het liefste zouden willen doen. En terecht. Doen wat je het liefste doet, maakt je blij! 
De volgende omdenkvraag zette mij aan het denken: wat zou gebeuren, als je zou doen wat je het liefste wilt.

Mijn brein ging gelijk als een malle tekeer: “wat doe ik het liefste, wat vind ik het aller leukst, is er nog iets wat ik zou willen doen? Wat zou er gebeuren, als ik meer tijd zou doorbrengen met vrienden, wat zou er gebeuren als ik meer zou gaan reizen“. 

Ik kwam tot de conclusie dat ik het liefste, van alles, meer zou doen; ik zou meer tijd door willen brengen met Olivia en mijn lief, mijn familie en vrienden. Ik zou graag meer willen sporten. Ik wil graag meer werken op school en de sportschool, ik zou graag meer willen reizen, ik zou graag meer nieuwe dingen willen doen en ik zou graag meer willen ontspannen. Het moet niet per se evenredig aan elkaar meer zijn, dat weet ik zeker. Wat zou dan het gevolg zijn? Ik zou dan meer in balans zijn. De dingen die ik doe maken me heel erg gelukkig. Ik ben ook gelukkig, maar een beetje meer evenwicht zou ervoor zorgen dat ik nog meer zou kunnen genieten van alles. 

ER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s