Watskeburt

 
 
Zondagochtend kwart voor zeven: “Lief, Olivia is wakker. Nu echt”. Samen staan we op en gaan we naar Olivia’s kamer. We zeggen goedemorgen tegen haar, we kletsen een beetje, Nellie nijlpaard krijgt een knuffel, we maken grapjes. Vervolgens stap ik met Olivia onder de douche en onze dag is begonnen: “Goedemorgen wereld, wij zijn wakker!”

Ik ben altijd al een ochtend mens geweest, maar wat we tegenwoordig in een ochtend gedaan krijgen is bizar. Tegenwoordig zijn we allemaal gedoucht en aangekleed, is het hele huis aan kant, draait de was, is Roos buiten geweest, hebben we ontbeten, is er vers brood gebakken voor de barbecue van die avond, heb ik een volledige workout achter de rug, heb ik thee gedronken en bijgekletst met een vriendinnetje, en zijn de boodschappen gedaan voor 12.30. En dat op een zondag! “Maar je weet niet watskeburt, watskeburt, watskeburt”, schiet het door mijn hoofd als ik zie hoe onze ochtend verlopen is. 

Ik houd van deze ontspannen maar productieve zondagochtenden. En met een brede grijns zeg ik tegen Mel: “Wat kan je leven toch ineens veranderen”. Hij kijkt mij aan, en samen kijken we naar Olivia. Het enige wat hij zegt: ” Echt wel”. 

ER

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s