Discreet

  

“Wie kan er zaterdag?”, aldus Lils in de groepsapp. “Ik! Ik! Ik kan volgens mij!”, denk ik. Ik bel Foka of ze kan oppassen. “Yes, ze kan”, zeg ik tegen Olivia. Olivia heeft geen idee, maar ze lacht naar me. Nu staat er niets meer een avondje wijn, met vriendinnen in de weg.
Ik plof neer op de bank. We zijn er! Gezellig! Afke zet snel een kopje thee. Sjaakie is er al, en met Lils ben ik naar Alkmaar gereden. We hebben elkaar een tijdje niet gezien, maar het is net alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben; we kletsen honderduit. Uiteraard komt ‘mefrouw’ ter sprake.”Leuke blog!”, “Ik kijk elke dag”, “Hoe vaak bloggen jullie nu en wat zijn jullie toekomstplannen?”, leuk deze feedback van mijn vriendinnen. Ik vind het echt gaaf dat ze zo enthousiast zijn, dat ze eerlijk zijn en dat ze zo meedenken. “Maar Eef, nu ehm, nu moeten we wel nadenken over wat we zeggen. Voordat we het weten staat het op mefrouw”, aldus een van de dames. Ik denk snel na: ” Ehm tsja….. Wat zal ik zeggen… Het is wel waar. Ze zijn wel deels mijn inspiratiebronnen. Maar ik wil nog wel gewoon uitgenodigd worden op feestjes en weekenden”. Ik lach een beetje schaapachtig als reactie. ” Ja, dan nodigen we Eef gewoon soms niet meer uit, dan kunnen we gewoon vrijuit spreken, zonder dat het op haar blog komt”, Afke maakt een grapje. Hoop ik. Denk ik. Neem ik aan. Nee, ik weet het zeker. Ze maakt een grap. Ik lach schaapachtig.
De wijn die vloeit, de gesprekken volgen. Eerlijk is eerlijk, genoeg inspiratie voor tientallen blogs. Zal ik ze er blij mee maken? Geen idee. “Lieve vriendinnen, lieve inspiratiebronnen, ik beloof dat ik discreet zal zijn”. 

ER

2 gedachtes over “Discreet

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s