Onmogelijk?

 

” Ik geloof niet in een puur platonische vriendschap tussen mannen en vrouwen”. Ik verkondig maar weer eens ongevraagd een van mijn theorieën. Ditmaal betreft het mijn theorie wat betreft vriendschappen tussen man en vrouw.

 

Het is mijn theorie. Nou ja theorie, gedachte, mening, idee, hersenspinsel. Het is maar net hoe je het wilt noemen. Deze theorie is overigens nergens op gestoeld. Ik heb er uiteraard geen onderzoek naar gedaan. Ik heb dit idee echter puur en alleen gevormd, in mijn eigen hoofd, op basis van mijn eigen, subjectieve, doch kritische observaties en mijn eigen ervaringen. Het is mijn waarheid en mijn waarheid is dynamisch en aan verandering onderhevig. Laat ik dat voorop stellen.

Dat de vriendschap niet puur platonisch is, hoeft een vriendschap absoluut niet in de weg te zitten. Je kunt prima vrienden zijn en af en toe even wegdromen van zijn goddelijk lijf. Je kunt prima vrienden zijn en af en denken hoe zou het zijn als jij nu even met mij mee naar boven zou gaan en je aldaar de kleren van mijn lijf scheurt. Je kunt prima vrienden zijn terwijl je een keer samen het bed hebt gedeeld. Ik denk dat het moeilijker wordt wanneer een van de twee verliefd is. Maar goed niets is onmogelijk. Misschien ontstaat een vriendschap tussen een man en vrouw juist wel omdat er een bepaalde aantrekkingskracht is. Misschien is er wel een bepaalde aantrekkingskracht nodig om de vriendschap in stand te houden. 
“Ik denk dat een puur platonische vriendschap tussen man en vrouw niet bestaat”, verkondig ik maar weer eens.       “Nou, ik ben het daar niet mee eens. Ik heb voldoende vriendschappen gehad waarbij ik nooit heb gedacht van nou…..”, krijg ik als antwoord. Ik vraag haar: “Maar weet je zeker dat hij dat ook nooit heeft gedacht? Ik vervolg: “Ik denk echt dat er altijd een moment is in de vriendschap waar een van de twee denkt nou….. Dit moment kan vaker voorkomen of misschien maar een keer, heel kort, maar op een gegeven moment is het moment daar.”

ER 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s