Een tweet van @barackobama

  
Deze week een tweet van @BarackObama

Today is a big step in our march toward equality. Gay and lesbian couples now have the right to marry, just like anyone else. #LoveWins

 Niet veel later kleurt heel het world wide web alle kleuren van de regenboog. Zelfs half Leeuwarden loopt met een een regenboog kapsel.

Later in de week is er een schitterende bruiloft van goede vrienden. Het zet me aan het denken.

Ik geloof niet in het instituut huwelijk. 

Ben ik misschien dan niet romantisch genoeg, heb ik te veel gezien of ben ik gewoon realistisch? 

Ik houd van mijn lief bij hem voel ik me veilig. Hij is de vader van mijn kinderen. Hij kent mijn verleden en hij zal altijd onderdeel zijn van mijn toekomst. We laten elkaar vrij om te groeien. Ik wil bij hem zijn en ben dankbaar voor zijn liefde. Hij zit in mijn hart daar doet geen ja-woord, handtekening of wet iets aan, dat is tot aan mijn dood. Als je echt van iemand houdt dan is dat nu eenmaal zo, je sluit iemand in je hart en volgens mij gaat dat nooit helemaal voorbij. 

Omstandigheden veranderen, soms heb je dat niet in de hand en je weet pas hoe je daar op reageert als je ervoor staat. Dus in mijn optiek kun je niet beloven getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de wet aan de huwelijkse staat zijn verbonden. 

Ik zit wel als eerste te huilen hoor, als twee mensen elkaar het ja-woord geven. Prachtig, die heimelijke blikken en mooie woorden voor elkaar en dat ze al die liefde willen bezegelen met een ring.

Maar ja, ik draag ook al geen sieraden. Ik droom niet van kinds af aan over een witte jurk en ik houd er niet van om in het middelpunt te staan, laat staan van die verplichte foto momenten. Het enige wat ik jammer vind is dat ik niet dezelfde achternaam draag als de rest van mijn gezin. Maar aan de andere kant ben ik ook trots op mijn eigen achternaam.

En die mooie woorden? Als we gaan slapen zegt mijn lief, de avond na die bruiloft: “jij bent mijn soulmate”. We kijken elkaar aan en ik kus hem. We vallen, naast elkaar in slaap. Voor mij is dat genoeg.

Today is a big step in our march toward equality. Gay and lesbian couples now have the right to marry, just like anyone else. #LoveWins  

Ik geloof niet in het huwelijk maar ik geloof wel in gelijke rechten voor iedereen en een daarom hulde voor Obama met zijn mars voor gelijkheid! 

MR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s