Fietsen en ontspannen

  
“E, we kunnen wel een dagje naar Ameland?”, Nieske vraagt dit aan mij. “Ameland? Ben je wel goed bij je hoofd? Ik ben toch op Vlieland geboren, dan ga ik toch niet een dagje naar Ameland?”, is mijn gedachte. “Ja, leuk! Goed idee. Het wordt ook mooi weer geloof ik. Wanneer zullen weg gaan”, is mijn antwoord.
Het is hoog zomer. We zitten lekker op de boot. We hebben een plan: fietsen huren, ontspannen, en ontspannen. Waterdicht plan volgens mij. We fietsen lekker over het eiland. Heerlijk, de zeelucht, de zon, vliegje in mijn mond. “Even wachten Nies, ik moet even mijn jasje uit doen. Wat is het heet!”. Het is werkelijk veel warmer dan verwacht. We strijken neer op een terrasje. We drinken er eentje. Het plan is tenslotte fietsen en ontspannen en de fietsen hebben we al. De mannen die voorbij komen worden, uitgebreid, bekeken. Drankje op, dus we gaan. We fietsen verder. We kletsen, lachen, gieren, brullen. “Pff, zullen we maar naar het strand? Het is echt warm hoor”, zeg ik. Nieske vindt het een goed plan. We zouden immers fietsen en ontspannen. Het strand is toch echt overduidelijk ontspanning. We zitten op het strand. Mijn broek plakt aan mijn lijf. “Eveline, neem een duik”, de zee roept mij. “Sh*t, geen bikini mee”, zeg ik. “Dan gaan we toch gewoon in ons ondergoed”, zegt Nieske. Tsja… We moeten ons aan het plan houden. Het plan is belangrijk en zwemmen is ontspanning. Zo gezegd, zo gedaan. Kleren uit en de zee in. “Eindelijk verkoeling, lekker”, roep ik. Nieske appt haar scharrel: “Skinny dipping in de zee”. “Pic’s or it didn’t happen”, is het antwoord. Nies en ik liggen dubbel. Wat een geweldige dag! Fietsen en ontspannen easypeasy! 
I love it when a plan comes together! 
ER 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s