Quote of the Friday: Nederlands gezegde

image

“Met opgestreken zeil naar iemand toegaan.”
-Nederlands gezegde-

Morgen begint het Skûtsjesilen weer, elk jaar probeer ik wel één wedstrijd te kijken. Prachtig vind ik het, de wedstrijd, maar ook de hele entourage erom heen.
Als kind zijn we een keer met Pake & Beppe naar familie in Stavoren geweest om de zeilwedstrijd te kijken. Prachtig vond ik het! De grote zeilen, de spanning, dat het nét goed gaat en de achtergrondinformatie van Pake.

Als puber gingen altijd op de woensdag in de skûtsjesilen met de borrelbus naar de schuimparty in Grou en op de zaterdag naar de wedstrijd kijken op de Frisian Queen (een raderboot van de ouders van een vriend). Tegenwoordig kijken we eerst of het mooi weer is en beslissen dan naar welke wedstrijd we gaan.

Van de week ben ik ook al even bij de haven geweest, even sfeer proeven en genieten van alle bootjes en uiteraard een biertje gedronken op één van de volgschepen.

Maar nu heb ik mooi uitzicht op het feestgedruis, het is alleen jammer dat de beste jongen op het podium nu niet bepaald de beste zanger van Nederland, uh.. Van Friesland, uh… Van Grou is.

Het is niet zo dat het gezegde op hem slaat, nee, dat laat ik in het midden. Wat ik mooi vind, is dat er zoveel spreekwoorden en gezegdes uit de scheepvaart komen. En ook dat ik ze vaak onbewust toepas

“Met opgestreken zeil naar iemand toegaan.”
Kwaad zijn en iemand flink de waarheid vertellen. (Ook wel: er driftig op los gaan)

Hopelijk is het morgen mooi weer met een stevige wind en hebben wij een vol terras, dan kunnen we alle zeilen bijzetten.

En voor alle skûtsjes: Een behouden vaart!

FR

 

Advertentie

5 gedachtes over “Quote of the Friday: Nederlands gezegde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s