Guestblog: tante Sjoukje 

Een aangetrouwde nicht, tante Sjoukje, van onze Beppe (oma voor de niet Friezen onder ons), heeft altijd de stille wens gehad om een boek te schrijven. Wij vinden het bijzonder dat wij haar bij mefrouw een platform kunnen bieden om in de schoenen te staan van een schrijver. Tante Sjoukje heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 85 bereikt. Om deze reden is het meer dan gaaf, dat zij vandaag de dag haar aller eerste blog online publiceert!

Ook ik wil proberen een berichtje te sturen aan mefrouw, iets over Vlieland waar ik ook 31 jaar van mijn leven heb doorgebracht.
Wat ik altijd ook heel mooi vond waren de lampion optochten in de zomer , dat deed mij aan mijn kinderjaren hier in Stavoren denken als het Koninginnedag was op 31 Aug. Op Vlieland werden onze kinderen dan eerst gewassen en de pyama aangetrokken met de jas er overheen en schoenen aan en dan mochten ze op de wagen zitten bij ome Teunis, dat vonden ze altijd een geweldige belevenis { ze waren dan een jaar of drie vier} bij thuiskomst nog even wat drinken dan tandjes poetsen en op bed. Ze dachten dan minstens dat het al middernacht was en waren zo moe als een maids en sliepen daarna als rozen.

TSH

Advertentie

2 gedachtes over “Guestblog: tante Sjoukje 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s