Een regenboog aan de hemel

IMG_4291

Ik loop met een slaperig hoofd naar beneden naar Finn zijn kamer, trek de gordijnen open en zet het raam op een kier. Ik kijk op en zie een prachtige, hele heldere regenboog aan de hemel. Ik roep Qyra die ook nog boven is en samen kijken we naar dit kleurrijke natuurverschijnsel. Ik roep naar beneden dat Finn ook even uit het raam moet kijken en na een tijdje horen we een “WAUW”, hij heeft hem ook gespot.

Opeens staat mijn lief naast me en vraagt “je bedoelde toch niet die kip”? Ik schrik. Nee, ik bedoelde niet de kip.

Tok blijkt vannacht te pakken zijn genomen door een steenmarter.

Groot verdriet bij mijn gevoelige mannetje en de hele dag staat in het teken van Tok. Als hij uit school komt heeft hij een tekening ter herinnering aan zijn lievelingskip gemaakt. Bij de logopediste doen ze oefeningen geënt op kippen. Als we weer thuis komen moet natuurlijk de begrafenis van Tok georganiseerd worden.

Samen met een paar buurtkinderen hebben ze scheppen geregeld. Ook zijn er bloementjes geplukt. De ander heeft een mooi steentje voor op het kippengrafje. Er moet ook een stok op. We zoeken een mooi plekje in het park en mijn lief graaft het gat. We nemen afscheid. Dag Tok, dank je wel voor je lekkere eitjes!

Als we terug lopen zijn de kinderen het met elkaar eens; “we moeten dan wel af en toe hier naar toe om nieuwe bloemen neer te leggen”.

MR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s