Knetter pecan/vijgen lunchmuffins 

  

Dit zijn misschien wel de lekkerste tot nu toe Mam! Bedankt voor het compliment dochter. 

  
Ingrediënten:

– 4 verse vijgen

– handje pecannoten

– 140 gram havermout

– 140 gram speltmeel

– 150 ml melk

– 2 grote eieren

– 2 eetlepels kokosolie 

– 3 theelepels weisteenbakpoeder

– snuf zout 

– 1 flinke knijp speltstroop

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel chiazaadjes

Benodigdheden:

– muffinbakblik en muffinvormpjes 

– keukenmachine

Bereiding:

– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden

– gooi alle ingrediënten, behalve de vijgen en pecannoten bij elkaar en meng het tot een mooi beslag

– snij de vijgen in parten

– vet de vormpjes in met bijvoorbeeld kokosolie. Strooi wat havermout op de bodem en verdeel de helft van de vijgen over de vormpjes. Vul ze af voor 2/3 met het beslag

– decoreer met de rest van de vijgen en de pecannoten

– zet ze het geheel in de oven en bak voor ca. 30 minuten. De lunchmuffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt

Helaas blijft het altijd schipperen tussen wat iedereen lust en mag want hoe ik ook mijn best doe om Finn te verleiden met dat de zaadjes van de vijgen zo lekker knetteren, hij is het niet van plan. Ik denk dat als je het helemaal fijn maakt het voor kinderen ook aantrekkelijk is maar deze versie ziet er voor de volwassenen lekker uit.

  

MR

Advertenties

5 gedachtes over “Knetter pecan/vijgen lunchmuffins 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s