Emoshopping

  

Vol enthousiasme vraagt de man voor me, wat ik allemaal ga doen als de neuromodulatie aanslaat? Ik zit bij de psycholoog van de pijnpoli. Dit is een standaardprocedure voor de aanstaande operatie.

Ik geef zonder na te denken antwoord. “Nou ik hoop weer aan het werk te kunnen

Is dat echt wat je wilt, vraagt de psycholoog me? Het zet me aan het denken, het raakt me diep, ik kan het niet tegen houden en ik begin te huilen.

 Eigenlijk is het een hele gemene vraag zeg ik…met horten en stoten. De verwachting van de artsen is 50% minder pijn. Ik hoop op alles wat ik nu moet accepteren wat ik nu niet meer kan, dat ik het weer kan maar ik weet dat het meeste echt tot het verleden behoord en mijn verwachtingen niet te hoog moeten zijn want dan raak ik alleen maar teleurgesteld met alle gevolgen van dien. Wat ik graag wil is dingen doen met mijn gezin. Niet steeds mijn zoontje moeten teleurstellen, mijn dochter om hulp vragen of gewoon een lange boswandeling kunnen maken met mijn lief. Maar willen, hopen en kunnen zijn verschillende begrippen. Daarom ga ik de operatie aan omdat ik alles gedaan wil hebben wat binnen mijn bereik ligt, het voelt of ik daarin geen keus heb en ik hoop op het beste en wat ik daarna kan dat zien we wel weer!

Het gesprek is snel klaar, ik heb de juiste verwachting en het is me duidelijk dat ik straks misschien iets minder pijn heb en meer kan maar dat als bonus moet beschouwen. Ik mag niet meer over mijn grenzen heen gaan. Dan werkt het apparaat niet en is de operatie zinloos.

Ik sta weer buiten, verdrietig. Zijn vraag heeft veel los gemaakt.

Ik besluit vandaag over mijn grens heen te gaan. Ik ga emoshoppen! Ik fiets naar de intratuin mijn favo woonwinkel in Leeuwarden. Ik ben er al sinds de vorige operatie niet meer geweest. Ik laad mijn karretje vol met buitenplantjes om de tuin in herfstsferen te brengen en loop langzaam richting het woongedeelte. (Ik zie dat ze de kerstafdeling alweer aan het opbouwen zijn, het is september!!) Opeens sta ik oog in oog met een schattig klein cupcake plateautje van Clayre & Eef. Hier was ik al enige tijd naar op zoek en de prijs is ook nog prima. Mijn hart begint te bonzen, het is de laatste en heel voorzichtig leg ik het in mijn karretje en ik reken af. 

De behoefte van het emoshoppen is vervuld!

MR 

Ps. Het recept van de cupcake volgt later. 

Advertenties

Een gedachte over “Emoshopping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s