Healthy vs Gezond

Mijn blog: Top drie: healthy breakfast, https://mefrouw.nl/2015/09/17/top-drie-healthy-breakfast/ , is geplaatst. Het gaat over mijn gezonde ontbijtjes. Ten minste, ik denk dat ze gezond zijn. In mijn ogen zijn ze gezond, maar misschien zit ik er wel naast.

Mirelle wijst mij erop dat Kiwi Gold niet mag volgens de Hormoonfactor. Hetzelfde geldt voor mijn geliefde banaan. Zuivel is niet oke volgens Paleo. Ik heb dan wel gekozen voor volle yoghurt, dus dat maakt het een en ander dan weer goed, omdat het minder bewerkt is dan magere yoghurt, maar ja anderen merken op dat volle yogurt dan weer meer vet bevat. Mijn Loud but Smooth ontbijt kan dus de prullenbak in als ik het zo op een rij zet.

Ontbijt nummer 1: magere kwark; meneer Paleo zal er niet heel enthousiast van worden. Als klap op de vuurpijl is mijn topping banaan met blauwe bes, volgens de Hormoonfactor geen verstandige keuze. Fast Blueberry Banana kwark, niet gezond aldus Paleo en de Hormoonfactor.

Banapple Bread; mijn feestje in de ochtend. Hier denk ik niet eens over na. Ik laat niemand dit feestje verpesten.

Mijn gezonde ontbijtjes, dus toch niet zo gezond. En dan bekijk ik het alleen nog maar volgens de levenswijzen van de Hormoonfactor en Paleo. Dan laat ik alle andere visies links liggen, want de Voedselzandloper, Oersterk, Slank met dokter Frank, Sonja Bakker, Rens Kroes, Weight Watchers zullen ook wel hun eigen mening hebben over mijn ontbijtjes. Soms weet ik niet welk pad ik moet volgen in de jungle van My Happy Healthy Lifstyle. Gelukkig heb ik een vriendinnetje die mij elke keer weer met beide benen op de grond zet. Zij is voedingsdeskundige. Zij weet daarom wat gezond is, of weet zij dat dankzij haar boerenverstand?

Ik lees veel over voeding, ik praat veel over voeding en ik eet veel voeding. Inmiddels heb ik mijn favoriete boeken en recepten verzameld. Steeds meer creëer ik mijn eigen Happy healthy lifestyle. Ik wil en kan niet klakkeloos recepten overnemen, omdat ze nu eenmaal gezond zijn. Als ik dat doe beland ik binnen de kortste keren op de eerste hulp, dankzij mijn noten- en fruitallergie. Mijn zus moet heel erg denken om haar bloedsuiker spiegel, zo blijft zij gezond. Ik moet denken aan mijn allergieën. Zo blijkt maar weer gezond is niet altijd healthy.

ER

Advertentie

3 gedachtes over “Healthy vs Gezond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s