Nix meer in the fridge?

  

Als ik de kerstpakketten uitpak en in de voorraadkast laat verdwijnen is voor mij altijd het teken om alle voorraad eens kritisch te bekijken op houdbaarheidsdatum. Dit jaar heb ik daarin verzaakt, maar vandaag heeft Qyra de hele inhoud van de kast pontificaal op de eettafel gezet.

We hebben als gezin, unaniem besloten dat we hetzelfde voedingspatroon gaan volgen als Finn. Dit weekend stond in het teken van het opmaken van de inhoud van de koelkast en vandaag nemen we dus de voorraadkast onder handen. De allergieën en intoleranties blijken een lastige combinatie. Veel producten worden afgekeurd en belanden in een grote tas voor mijn schoonzoon. 

Door mijn eigen ervaringen ben ik gelukkig niet helemaal een leek op het gebied van voeding maar we hebben er al eerder een blog over geschreven, Healthy vs Gezond, wat voor de één gezond is, is voor de ander ziekmakend. De Griekse Hippocrates, de vader van de geneeskunde, zei het al: 

Laat voeding uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voedsel zijn

Een gebalanceerd voedingspatroon blijkt andermaal maatwerk en we moeten nog een hoop uitzoeken en vooral leren maar we gaan ervoor en ik hoop met heel mijn hart dat we voor Finn het traject met medicijnen kunnen vermijden! 

Ik krijg een apje van Qyra, de helft van de tas met door ons afgekeurde producten die richting mijn schoonzoon gingen bleken over datum. Volgend jaar dus maar niet weer verzaken…

MR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s