About books and Reading: Voor ik ga slapen

  

Je zult maar iedere ochtend wakker worden naast een man die je niet kent, in een huis dat je niet kent, denkend dat je nog maar een jaar of twintig bent en daarom veronderstellend, dat je een one night stand beleefd hebt met een ouwe vent die gezien zijn trouwring, nog eens vreemd gegaan is ook.

Om er gaandeweg achter te komen, dat je 47 bent, dat je aan geheugenverlies lijdt en dat die man de jouwe is. 

En dat gebeurt dan, al weet je het op dat moment nog niet, elke dag! Brrr!
Het overkomt Christine in de ijzersterke psychologische thriller ” Voor ik ga slapen” van SJ Watson. Voor deze Engelse schrijver was dit boek zijn debuut (volgens Tess Gerritsen simpelweg het beste dat ze ooit gelezen heeft) en de rechten ervan zijn verkocht aan meer dan dertig landen. Ook werd het verfilmd.
Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke nacht opnieuw wordt gewist? Hoe kom je er dan achter wie je uit eindelijk bent? Of alles waar is wat je wordt verteld? Klopt het wel, wat je zelf hebt opgeschreven? En wie kun je dan nog echt vertrouwen? Misschien zul je het nooit helemaal zeker weten……
Voor Christine en voor de lezer blijven deze vragen tot op de laatste bladzijde spannend en moeilijk te beantwoorden, al zitten er wel steeds kleine aanwijzingen verweven in het verhaal. Heerlijke vakantie literatuur, moeilijk om weg te leggen.
In VN’s Detective & Thrillergids kreeg dit boek 5 sterren; de Volkskrant vond het een topdebuut van hoog niveau en ook ik vind het een absolute aanrader.
Lezen dus. 

Groet SH

NB.
Oorspronkelijke titel: Before I Go to Sleep

Oorspronkelijke uitgever: Transworld / eerste druk 2011

Nederlandse vertaling: Caecile de Hoog bij Ambo/Anthony uitgevers, Amsterdam.
ISBN 978 90 414 1724 4

Advertentie

2 gedachtes over “About books and Reading: Voor ik ga slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s