Left over: couscous bars 

  

Per ongeluk te veel couscous gekookt? Hier een lekker recept wat je naar eigen idee of voorraadkast kan gebruiken! 

Ingrediënten: 

– 240 gram gekookte couscous

– 60 gram vijgenconfiture (dit had ik nog staan, dit kan ook gehakte dadels, pruimenpuree of abrikozenjam zijn, wees creatief!)

– 1 knijp honing

– 2 theelepels kaneel

– 2 eetlepels kokosolie 

– lijnzaad-ei (meng 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels heet water)

– kaneelsuiker (1 eetlepel vanillesuiker + 1 theelepel kaneel)

Extra benodigdheden:

– bakblik

– eventueel bakpapier

– keukenmachine

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in of bekleed het met bakpapier

– Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine behalve de kaneelsuiker. Meng alles goed door elkaar

– Stort het mengsel in de springvorm en duw het aan. De koek moet ongeveer 1cm dik zijn

– Strooi de kaneelsuiker er overheen

-Bak ongeveer 40 tot 50 minuten, afhankelijk van je oven
  

– Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in ongeveer 10 repen

Ook ideaal voor in de broodtrommel!

MR 

Advertenties

7 gedachtes over “Left over: couscous bars 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s