Gewoon een lekkere makkelijke soep voor op zondag, maar wel op een bijzondere wijze geserveerd.
Ingrediënten
– 500 gram tomaten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1/2 liter bouillon
– 200 milliliter room
– klein potje witte bonen
– 1 theelepel oregano
– 3 theelepels pesto
– crème fraiche of Griekse yoghurt
– verse peper uit de molen
– 2 Italiaanse bollen
Extra benodigdheden:
– staafmixer
Bereiding:
– verwarm wat olijf olie in de pan, snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze aan
– Was de tomaten en snij ze in blokjes en bak kort aan
– voeg een halve liter bouillon toe
– laat de soep ongeveer 10 minuten koken op een zacht pitje
– snij het kapje van de Italiaanse bollen en hol ze uit ( bewaar het overgebleven brood hier kun je later weer ander lekkers van maken)
– pureer de tomatensoep glad met een staafmixer
– voeg de witte bonen, room, pesto en overige kruiden toe en laat dit nog tien minuutjes zachtjes koken
Serveer de soep in een Italiaanse bol (doe dit wel vlak van tevoren anders wordt het broodje klef). Garneer met wat crème fraiche.
MR