About books and reading: appels en peren

  

In een week twee vrouwen thrillers gelezen. Allebei in 2012 verschenen bij uitgeverij De Fontein in Utrecht, maar daarmee houdt de gelijkenis wel op. 

Bij het ene boek, “Broer” van Heather Gudenkauf, ging het over een gijzeling op een school en wilde het maar niet duidelijk worden, wie er nu eigenlijk de hoofdfiguur was. Gezien de titel moest het Augie wel zijn, maar zowel mevrouw Oliver, als Will en Meg , kwamen eveneens voor die rol in aanmerking. Daardoor wilde het ook maar niet spannend worden. Al voortkabbelend kwam er aan het eind dan nog wel een antwoord op de vraag met wie de dader nu eigenlijk verbonden was, maar dat deed, na alle eerdere speculaties, een beetje gekunsteld aan. Best goed geschreven, maar saai. 
Het andere boek daarentegen, ” Insluiper” van Tania Carver, (pseudoniem voor alweer een schrijversechtpaar) grijpt je bij de keel en blijft boeien tot de laatste zin. 

Inspecteur Phil Brennans is duidelijk de hoofdpersoon en al is het niet waar, dat hij , zoals de flaptekst vermeldt, getrouwd is met zijn profielschetser, vraagt hij haar uiteindelijk wel ten huwelijk.

Dit boek smaakt naar meer en dat kan, want het is het tweede deel van een serie, al is het eerste volgens mijn informatie niet in het Nederlands uitgekomen. 

Appels zijn dus nog steeds niet met peren te vergelijken, maar wat rest is het gevoel dat ze bij Fontein niet altijd een gelukkige hand van kiezen hebben. 
Veel leesplezier, 

Groet SH
Oorspronkelijke titel:

One Breath Away , by Harlequin MIRA, Canada

Vertaling:Jan Smit

Copyright Heather Gudenkauf

ISBN 978 90 325 13320

NUR 305

Oorspronkelijke titel:

The Creeper , by Sphere

Vertaling: Lia Belt

Copyright Tania Carver

ISBN 978 90 261 3277 3

NUR 332

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s