Mooie woorden: Sobremesa

  

De adventstijd is allang weer begonnen. We kruipen steeds dichter naar het einde van het jaar. Op sociaal-media verschijnen de eerste foto’s alweer van prachtig versierde kerstbomen. Ik merk het ook aan mezelf, ik ben aan het “rommelen” in huis aan het weggooien van overbodige spullen. Tijd voor bezinning en daaraan is automatisch verbonden zingeving. Dit jaar speelt dat wel extra sterk omdat ik niet weet wat mijn gezondheid mij gaat brengen. 

Maar eerst kerst! Ik kwam dit mooie Spaanse woord tegen. Dit woord symboliseert voor mij perfect waar Kerst voor staat.

The time spent arround the table after lunch or dinner, talking to the people you shared the meal with; time to digest en savor both food and friendship. 

 

Dat is toch precies waar kerst om draait? 

MR 
 

Advertenties

4 gedachtes over “Mooie woorden: Sobremesa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s