Geluksdubbeltje

  

Sommige spreekwoorden zijn bij ons thuis gevleugelde uitspraken en zijn onderdeel van onze opvoeding. Niet in de laatste plaats, vanwege het feit dat onze moeder een ware taalpurist is, of moet ik zeggen taalpuriste. Spreekwoorden zijn cliche’s, domweg gewoon waar en vele behoren, mijn inziens, tot basale normen en waarden die ieder mens behoort te hebben.

“Wie het kleine niet eerst, is het grote niet Weerd”.

Ik kom te laat. Ik haast me naar mijn werk. Ik ga zo snel als mijn voeten gaan. Mijn oog valt op een prachtig, goudkleurig dubbeltje. Ondanks het feit dat ik bijna te laat ben pak ik het dubbeltje op en vervolg mijn weg. Ik hoor mijn moeders stem namelijk in mijn achterhoofd: “Wie het kleine niet eert……”. 

Er

Advertentie

8 gedachtes over “Geluksdubbeltje

  1. Hahaha ik raap zelfs de centjes op hoor. Inderdaad het begin van het miljoen al moet ik wel zeggen dat ik niet zeker ben dat ik er in dit leven ga komen. 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. zo wist mijn dochter mij vanmorgen te vertellen dat ze bij een quiz deze vraag niet kon beantwoorden: Alle wegen leiden naar welke hoofdstad ??
    Eigenlijk is dat best erg, want iedereen kent dit spreekwoord wel 🙂 Ze zal het nooit meer vergeten hahahahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s