About books and reading: Altijd Dezelfde Dans

  

Het probleem is, als je veel leest en maar weinig revieuws geeft, dat het vaak moeilijk kiezen is over welk boek je dat dan zult doen. Of omgekeerd is het geen probleem: je kunt altijd op een of ander boek terug vallen, als je even geen inspiratie hebt.Maar met de serie ” Literaire Juweeltjes” van Uitgeverij B for Books uit Maartensdijk, ben je daar gelijk vanaf.

Ik kende het hele fenomeen niet, terwijl de serie toch al meer dan tien jaar bestaat. Maar ik heb een goed excuus; ten tijde van de introductie zat ik midden in mijn revalidatie proces. De boekjes vallen ook niet echt op. (10 bij 15). In een boekenschap zou je ze niet onmiddellijk zien staan. Totdat je beter weet en er naar gaat zoeken.

Want wat is hetzelfde voorwoord altijd weer mooi, wat zijn de covers mooi, wat zijn de foto’s van de auteurs op de achterkant goed getroffen. En de inhoud van de korte verhalen blijkt van een zelfde blijvende kwaliteit, ongeacht de schrijver.

Ik ben degene die ze me aanraadde, dan ook eeuwig dankbaar. Ze gaf me er gelijk vier mee, want je hebt ze zoals ze zelf zei, zo uit; het kost je maar een uurtje en soms, als je zou willen en kunnen en de tijd zou hebben, een kwartiertje. En dan in z’n geheel een uur. Wat een toevoeging aan je literaire kennis. Als je ze allemaal zou kunnen lezen, zou je van bijna alle schrijvers van je moerstaal wel wat gelezen hebben.

Tien jaar aan gemiste kansen voor mij, maar ook nog heel wat om naar uit te kijken, want ze komen nu op de markt van tweedehands boeken, ze duiken her en der op en doen daarom mee, om de titels even te lenen: aan ” Altijd dezelfde dans” alla Kristien Hemmerechts wat lezen betreft of juist aan de kringloop van het leven alla Middas Dekkers in ” Zo goed als nieuw”.

Ik geef hier geen ISBN nummers van deze boekjes (kijk daarvoor maar op de site van de uitgever), maar ik kan iedereen, die van lezen houdt, aanraden om op de komende vrijmarkt eens goed om zich heen te kijken: ze zijn maar klein, maar ze zullen er vast wel zijn, voor nop.

En allen, die het lezen in deze zin nog moeten leren, zou ik aan willen raden, om er een in de boekwinkel te gaan kopen, want je ziel bloeit er van op. Ze liggen niet meer exclusief bij Bruna.

Ik ben er eentje nog aan het lezen en heb nog een andere in het verschiet. Want, ja behalve die, zijn er vanzelfsprekend nog andere boeken, die je niet zomaar opzij kunt leggen. En soms moet je kunnen doseren. 

Overal in je leven kun je een juweeltje aantreffen, juist daar waar je er niet op verdacht bent.

Groet SH

Tip: tweedehands niet meer waard dan tussen de €0,20 /€0,50 , omdat ze oorspronkelijk maar €1,50 kostten.

Advertentie

2 gedachtes over “About books and reading: Altijd Dezelfde Dans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s