Wespen 

De één schiet in een volledige paniek dans bij het alleen al horen van het gezoem van deze gevleugelde beestjes en de ander blijft gewoon rustig zitten tot ze weer verder vliegen naar het volgende tafeltje. Ik vind dit altijd een erg grappig schouwspel! 

Alhoewel er niet zoveel wespen zijn door de vele regenbuien deze zomer, helpt deze DIY om ze op afstand te houden en je nog even lekker op je gemakje kan genieten van het zonnetje.

Benodigdheden:

– citroenen 

– aantal waxinelichtjes 

– mesje en een bolletjesschep

– leeg en schoon glazen potje

– pan

– water

– optioneel een paar druppels Citronella etherische olie

Werkwijze:

– snijd de citroenen door de helft en hol ze voorzichtig uit met een bolletjesschep

– verwijder de aluminiumhouder van de waxinelichtjes en haal voorzichtig het kaarsenlont met het voetje eruit

– stop de waxinelichtjes in het glazen potje en verwarm dit “au bain marie” dus in een pan met water tot het vloeibaar is geworden

– stop het kaarsenlont met voet in de halve citroen en schenk het vloeibare kaarsvet erbij (eventueel kun je hier nog een aantal druppels citronella olie aan toevoegen)

– laat de citronellakaars stollen

Het staat niet alleen gezellig op tafel maar ook komt er een lekkere subtiele geur vanaf! Als kleine bonus houden ze ook andere akelige muggen op afstand. Zodat je tijd hebt voor elkaar.

Fijne avond,

MR 

9 gedachtes over “Wespen 

    • Hahaha Pieternella, er zit een verschil tussen het dansje en een klein beetje bewegen 😉 Ik ben ook ooit een keertje gestoken onder mijn oksel. Ik zat op een openlucht-wc op de camping en had niks door. Nou toen wel!!

      Like

Plaats een reactie