De Verbeelding Bookchallenge 2016

Overal in stad en land duiken ze op: de minibiebs, de zwerfboeken en de gratis boeken van o.a. Bookcrossing .

Dankzij dit geweldige fenomeen, en dankzij de afdankertjes, die ik her en der verzamel of krijg, vult mijn huis zich weer met boeken. Overal vind je ze op stapeltjes; verborgen in een hoekje of gewoon naast het bed en dat past bij me. Het vult de leegte nadat, vanwege de verhuizing, de boekenkast de deur uit moest en de boeken, na schifting, in de opslag gingen.

Ook dankzij deze manier van boeken “delen” lees je soms boeken, die je bij de bibliotheek niet zo snel zelf uit zou kiezen en dat pakt voor de challenge, die ik mezelf gesteld heb, soms verrassend goed uit.

Zo dook onverwacht “Verleiding in Rome” van Marie Louise Fischer op.

Anders dan de titel doet vermoeden, wordt er eigenlijk niemand verleid, want daarvoor zijn de hoofdpersonen allemaal veel te keurig en te Roomskatholiek. Behalve dan de booswicht in deze liefdesgeschiedenis; die wil nog weleens een scheve schaats rijden en daar draait het allemaal om. Zijn vrouw Claudia wil bij hem weg, om met haar grote liefde Konrad te kunnen trouwen, maar dan moet haar huwelijk officieel door de kerk geannuleerd worden. Dus en passant krijgen we ook nog een lesje Kerkelijk Recht. 

De Sacra Romana Rota, komt er zelfs aan te pas, voordat de geliefden elkaar, twee jaar na hun eerste ontmoeting, in de armen mogen sluiten en dat is tevens einde verhaal.

Geen boek eigenlijk om aan iemand aan te raden, maar misschien boeit het anderen wel. ……

Door het te lezen heb ik er in ieder geval twee punten mee verdient:

punt nummer11: een boek waarin geloof centraal staat

punt nummer13: een -stiekem -wil -ik -niet- dat -iemand- weet -dat -ik -dit -boek -heb -gelezen -boek (van zelfhulp boeken tot stationsromannetjes)

Vandaag ga ik het weer ergens vrij laten: Wie weet vind jij het ooit !

Groet SH

ISBN 90 -10-04877-2

Zuid Hollandse Uitgeversmaatschappij Amsterdam

Advertentie

Een gedachte over “De Verbeelding Bookchallenge 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s