Gouden moment: dagen van de week

“It takes a village to raise a child”
-African proverb-

De dagen van de week, veel mensen om Finn heen hebben er reeds beproefde technieken op los gelaten om het bij hem te laten beklijven. 

Het resultaat tot nog toe is, dat hij prima het rijtje op kan noemen. Als het woensdag is hij perfect weet, dat het morgen donderdag is en overmorgen vrijdag en gisteren dinsdag. Het zondag zakgeld-dag is en dinsdag logo-dag maar als je hem ‘ s morgens vraagt wat voor dag het is, heeft hij absoluut geen idee.

We hebben sinds kort een nieuwe logopediste, zij wilde helpen om Finn tijdsbesef bij te brengen. Graag!

We kregen wederom een blaadje mee om in te vullen op welke dag hij wat deed. Natuurlijk hebben we deze braaf samen ingevuld, vrijdag is het judo-dag en maandag speel-dag maar ik wist dat het ook deze keer niet het gewenste effect ging hebben. Ik legde me neer bij de woorden van de orthopedagoog-generalist. “Is het erg en heeft hij er last van”? Nee en nog niet…

Tot afgelopen dinsdag! 

Finn kwam het kantoortje uit rennen van de logo “Mam, ogen dicht. Ik heb een verrassing”. Schuifelend loop ik met gesloten ogen aan zijn hand het kantoortje binnen. Als ik mijn ogen open doe, zie ik een papiertje met tekeningen bij de dagen van de week en een super trots jongetje die me uitlegt wat alles betekent.  

De logopediste had er nog eens over nagedacht en was tot de conclusie gekomen dat het vanuit hem moest komen. Dus Finn mocht bedenken welke associatie hij had bij de dagen van de week. Naast de bekende maan, zon en donder zag ik zaadjes, een hond en een ding.

Thuis gekomen hebben we de tekening op het prikbord geprikt.

Voor de rest van de week heeft Finn mij met glunderende ogen verteld wat voor dag het is!

“It takes a village to raise a child”
-African proverb-

Fijne ding-dag

MR 

Advertentie

11 gedachtes over “Gouden moment: dagen van de week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s