Wat doe jij met je carrot tops?
Normaal gesproken geef ik ze aan de konijnen maar deze keer kreeg ik een ingeving. Uit de pluktuin hadden we enorme dikke winterpenen met heerlijk geurend groen. Te zonde om niks mee te doen.
Tegenwoordig ben ik fanatiek op zoek naar een alternatief beleg voor op de cracker. Alleen pindakaas en frambozenjam wordt ook wat saai. Dus ik verzamel heel wat en recepten van humus variaties, pesto’s en groente of fruitspreads.
Al dat mooie groen dus, waarom daar geen lekkere spread van maken? Vroeger als ik bij mijn Beppe at kreeg ik steevast vissticks met worteltjes & doperwtjes, dat was immers mijn lievelingseten. Deze spread is hier op gebaseerd!
Ingrediënten:
– grote hand groen van wortels (onbespoten)
– klein handje munt
– 150 gram biologische (diepvries) doperwtjes
– vijf pecannoten
– milde olijfolie
Werkwijze:
– was de munt en het groen van de wortels en dep dit droog
– Kook de doperwtjes volgens de verpakking
– gooi behalve de olijfolie alles bij elkaar in de keukenmachine en meng het helemaal fijn
– voeg de olijfolie toe tot je de gewenste substantie hebt. Behalve op de cracker kun je het ook prima door de pasta gebruiken met wat meer olijfolie zodat je een lekkere pesto hebt.
Behalve erg verrassend is dit recept ook nog een budget vriendelijk want wat had je anders gedaan met het groen?
Yummy sunday,
MR
Of ik je na ga doen betwijfel ik maar het is wel weer bijna stampottenweer 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Daar gingen inderdaad de winterpenen heen!
LikeGeliked door 1 persoon
Wat grappig!!
LikeGeliked door 1 persoon
En lekker 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker en gezond!
LikeGeliked door 1 persoon
Absoluut 😋
LikeGeliked door 1 persoon