Music for the soul: L’autumno

Vandaag is de dag van de klassieke muziek. 

Grappig genoeg gaat Fook vandaag met ons “broertje” naar zijn eerste hardstyle feest. Mijn muziek smaak is redelijk breed, maar ligt geloof ik toch meer tussen de range van hardstyle en klassiek. 

De eerste keer dat ik bewust in aanraking kwam met klassieke muziek was denk ik, Vivaldi “de vierjaargetijden”. Ik werd er behoorlijk zenuwachtig van. Ik was twaalf en in die tijd kon ik het totaal niet waarderen en sindsdien was ik echt anti. 

Voor de meeste mensen geen probleem maar ik kreeg later een allerliefst dochtertje, een kleine prima ballerina, die alleen maar wilde dansen! Geen houden aan. 

Het gekke is, dat het waar is en dat je naar klassieke muziek moet leren luisteren. Tegenwoordig kan ik een mooi stuk best waarderen dat heb ik door Qyra geleerd. 

Dus ik ben iets milder, niet meer anti maar of ik het zelf ooit op zal zetten?

Voor vandaag in music for the soul uit de vierjaargetijden; L’autumno want het is nu toch echt wel herfst. Dus stook de haard op, brand een paar kaarsjes en zet je favoriete muziekje aan of het nu hardstyle is, klassiek of iets er tussen in en heb een fijne avond! 

Liefs MR 

Advertentie

4 gedachtes over “Music for the soul: L’autumno

  1. Soms denk ik wel eens, dat is de straf op het anti zijn. Krijg je een dochter die alleen maar dansen wil. Klassieke muziek zou bij de opvoeding moeten horen. Het verplicht je tot aandacht, luisteren en begrip. Hebben we dat niet nodig in deze wereld vol onbegrip?

    Geliked door 1 persoon

    • Oeh dat is een lastige die je aankaart Annemarie! Hahaha dat zou wat zijn een straf voor het anti zijn, hopelijk werkt het leven niet zo? Ik denk wel dat klassieke muziek onderdeel moet zijn van opvoeding. Het mooiste is als iedereen kan leven vanuit zijn kracht of passie. Dan ontstaat er vanzelf begrip voor elkaar. Fijne zondag en liefs

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s