Ontbijtsoap “over Eva”

“Over Eva” is de eerste ontbijtsoap van Nederland. Iedere werkdag om half 8 verschijnt een aflevering van 3 minuten online op Libelle.tv. In totaal zijn er 22 afleveringen gemaakt. 

Ik keek naar de eerste aflevering op Nu.nl, omdat wij net het tweede deel van “nieuwe buren” hadden gezien en daar één van de hoofdrolspeelsters ook Eva heet en ook in coma lag. Sins mijn vader locked in (gevangen in je eigen lichaam, niet in staat om te bewegen of praten maar helder van geest) was, heb ik een bepaalde fascinatie voor coma en het locked in syndroom. Ik dacht dat dit een soort spin-off zou zijn van, nieuwe buren maar niets bleek minder waar.

De eerste aflevering begint met veertiger Eva, die naar huis terugrijdt, nadat ze haar oudste zoon heeft helpen verhuizen naar Utrecht. Overmand door haar emoties en verblind door tranen, ziet ze een van rechts komende vrachtwagen niet. Dan wordt alles zwart….

Ze heeft het locked in syndroom, volgens de dokter is de kans dat ze nog wakker wordt, heel klein. Aan haar bed ontvouwt zich een intrigerend verhaal.

Volgens Elle van Rijn, scriptschrijfster en de hoofdrolspeelster, zit er veel van haar eigen leven en ervaring in deze dramaserie. Een zoon (haar eigen zoon David maar ook haar echte dochter Helena doet mee!) die het nest verlaat, verwikkelingen met vriendinnen (Alwien Tulner en Karien Noordhoff), relatiestress (Kees Boot), de verhouding met haar moeder (Diana Dobbelman). 

Door mijn eigen ervaring speelt er voor mij natuurlijk een extra lading mee, vaak herken ik bepaalde situaties en komt het even heel dicht bij. Soms zet het me aan het denken en regelmatig slaat het de plank mis. Ondanks de drama zit er veel heerlijke humor in de ontbijtsoap en ik houd van intriges.
De eerste 13 afleveringen zijn al geweest maar geen nood, je kan ze nog allemaal terugkijken! 

MR

Advertentie

5 gedachtes over “Ontbijtsoap “over Eva”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s