Het spel


Het leukste aan spelletjes vind ik natuurlijk de overwinning. 

Daarnaast vind ik de uitdaging, het samenzijn, de strategie, het spelen op zich en de onzekere factoren van belang. Want alhoewel ik geen gokker ben, zit er in elk spel wel iets van een gokelement .

Je kunt mij om je vinger winden met bijna elk spel, wat waar ter wereld ook gespeeld wordt, want ik sta er altijd voor open. Waarschijnlijk kan ik daarom ook goed bridgen en klaverjassen.

Van huis uit heb ik op dit gebied via mijn moeder het nodige meegekregen, maar van mijn vader niet. Die doet alleen maar mee als het moet.

Aan mijn kinderen en kleinkinderen heb ik hiervan een en ander mee weten te geven, maar niet allemaal zijn ze met dit gen behept. Toch waren de Colonisten van Catan en Stratego een tijdlang favoriet.

Ook blijkt hieruit, dat ik mijn mannen nergens op heb uitgezocht, want de ene had de liefde voor het spelen en de andere heeft dat niet.

Welk spel mijn grootste liefde heeft?  

Dat zou ik eigenlijk graag in het midden laten maar, eigenlijk weet iedereen wel, dat dat van oudsher Scrabble is en woordspelletjes dat zijn.

Dus zijn tegenwoordig ook Wordfeud en Alpha Betty in beeld.

Maar bij alles geldt :

Het gaat niet om de knikkers, maar om het spel.

Het spel moet gespeeld worden.

Succes allemaal!

Groet SH
PS: Ik ben wel een goede verliezer!

Advertentie

6 gedachtes over “Het spel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s